Liesbeth, 32 jaar, heeft twee kinderen. Liesbeth werkt 3,5 dag als HR medewerker. Voordat zij kinderen kreeg, leidde zij uitdagende HR projecten en werkte zij fulltime.

Liesbeth riep mijn hulp in. Zij is niet gelukkig met haar situatie.

Het verhaal van Liesbeth is heel herkenbaar voor ambitieuze moeders. Deze vrouwen zijn vaak de types die op het schoolplein al de leiding hadden, met nieuwe ideeën kwamen en in waren voor avontuur.
En dan word je moeder. Je situatie wordt anders, maar je ambitie blijft. Die kun je niet even uitschakelen; je bent daarmee geboren.

Je vergelijken met je vriendinnen, die wèl veel tijd met hun kinderen doorbrengen, helpt je niet. Jij bent jij. Jij bent niet je vriendin.

Een goede moeder is een gelukkige moeder die weet hoe zij zichzelf gelukkig maakt. Dat zie ik bij Liesbeth ook. Ze gaat steeds meer staan voor zichzelf. Zij geeft nu ook toe dat zij ambities heeft waar zij voor moet gaan. Dit kan zij niet uitschakelen. Dit is wie zij is.

Liesbeth gaat solliciteren op een leidinggevende functie binnen HR. Ze voelt aan alles dat dit haar weg is. Ik blijf dit heel mooi vinden om te zien!