Het schuurt en wringt in je baan, maar waaraan merk je dat? Wellicht herken je het aan het gebrek aan zin om op maandagochtend (of na je vakantie) naar je werk te gaan, het regelmatig afgeleid raken tijdens je werk, de oninteressante onderwerpen die je tegenkomt, het vaak afdwalen in dagdromen, of het regelmatig zoeken naar andere banen op banensites. Is dit herkenbaar voor je?

Lastig te duiden waarom het schuurt

De informatie die je nodig hebt om te begrijpen waarom het zo schuurt, is niet bewust bij je bekend. Deze informatie ligt onder de oppervlakte, diep verborgen in jezelf. Het betreft jouw drijfveren, kwaliteiten, waarden, dromen en verlangens. Deze aspecten willen allemaal tot uiting komen. Als dit niet gebeurt, ontstaat er wrijving. Maar hoe kom je er dan achter wat er werkelijk speelt?

Jessica, 34 jaar; niet gelukkig met haar baan

Jessica werkte al een tijdje bij een groot bedrijf, waar ze na haar stage was gebleven. In het begin was alles nieuw en leuk, maar ze merkte steeds vaker dat ze geen energie meer kreeg en opzag tegen het naar haar werk gaan. Tijdens een loopbaanadviestraject zijn Jessica en ik samen op zoek gegaan naar haar drijfveren, kwaliteiten, waarden, en verlangens. Om haar te helpen duidelijkheid te krijgen over waarom het zo stroef verliep in haar baan, heb ik al deze informatie verzameld en in een handige Talenten-Baan-Checklist® gezet. Hierdoor kon zij op één A4 zien wat ze nodig heeft en waarom haar baan en werkomgeving niet goed bij haar passen.

Voorbeeld Jessica Talenten-Baan-Checklist

Helaas kon Jessica maar weinig “Ja’s” aanvinken op haar Checklist. Het was best confronterend, maar ook duidelijk waarom haar baan niet goed bij haar paste. Nu kon ze ook deze Checklist gebruiken om op zoek te gaan naar een baan waarin ze al haar persoonlijke elementen wel tot uiting kan laten komen. Op zoek naar een baan waar ze zoveel mogelijk “Ja’s” kan aanvinken!

Wil jij ook heerlijk vrijuit kunnen werken?

Maak dan nu vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek over loopbaanadvies. Wellicht is één module al voldoende om helderheid te krijgen over wat jij nodig hebt in een baan, zodat je gericht kunt gaan zoeken naar die baan die jou plezier en vrijheid zal brengen!

#loopbaanadvies #werkgeluk #talenten #solliciteren #loopbaancoach #gotalentpro