Toen de vader van Damai mij belde en vroeg of ik Damai kon helpen bij zijn profiel- en studiekeuze twijfelde ik of ik dit moest gaan doen.

Mijn twijfel was zijn leeftijd. Damai is 13 jaar. En ik vroeg mij af of de methodiek die ik gebruik wel geschikt is voor jongeren onder de 16 jaar.

Ik heb deze twijfel met Damai en zijn vader besproken en uitgelegd wat we gaan doen en waarom. Een paar dagen later liet Damai mij weten het traject te willen starten. Ik gaf aan dat we het kunnen doen en we samen goed in de gaten houden of er voldoende uitkomt om een profiel/studiekeuze op te baseren. Damai vond dit fijn.

En wat werd het een fijn traject! Damai kon zichzelf goed verwoorden, wist goed wat hij wel en niet wilde en vroeg goed door wanneer iets onduidelijk was.

Ik denk ook dat de oefeningen die ik gebruik en die teruggaan naar toen je een jaar of 9 was, hieraan hebben bijgedragen. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je bent; door de juiste vragen te stellen kan iedereen zich nog herinneren wat hij vroeger als kind graag deed en waarom. Ook als je 13 jaar bent.

Soms moet je gewoon dingen uitproberen en uiteraard zorgvuldig monitoren.

Ik ben blij dat ik Damai hierbij heb kunnen helpen!

#profielkeuze #studiekeuze #studieadvies #talentontwikkeling