“Als ik ‘s morgens mijn auto uitstap, zet ik een masker op. Dan loop ik naar binnen en ga aan het werk. En als ik ‘s avonds thuiskom, zet ik mijn masker weer af.” Dit doet Sanne, 32 jaar, elke dag. Al vijf jaar lang.

Sanne vertelde me dat zij dit masker niet meer wil. Het kost haar bakken energie plus dat zij het gevoel heeft dat zij niet alles uit zichzelf haalt. Het liefste wil zij gewoon zichzelf zijn op haar werk. Maar ze twijfelt heel erg of dit wel kan. Ze is bang voor de gevolgen als zij haar masker af gaat zetten.

Onderzoek van het masker

Sanne en ik zijn aan de slag gegaan. Sanne ging op onderzoek. Het masker-onderzoek. Wat wint zij met dit masker op en wat verliest zij? Welke kwaliteiten kleven aan dit masker en welke kwaliteiten drukt dit masker weg? Wat zou het ergste kunnen zijn wanneer dit masker afgaat? En kan zij dan die weggedrukte kwaliteiten inzetten in haar huidige baan? Of kan dat beter in een andere baan?

Van masker naar bevrijding

Wat ik heel mooi vond is de volledige open- en eerlijkheid die Sanne met zichzelf durfde aan te gaan. Heel moedig wanneer je de uitkomst nog niet weet. Het voelde voor haar als springen in het diepe, maar dan wel met een reddingsboei om. En die reddingsboei waren wij samen, volgens Sanne. Met geduld, vertrouwen en het stapje voor stapje doen.

Sanne weet nu beter wat haar รฉcht drijft en wat haar authentieke talenten zijn. En ze wil dit gaan inzetten in een ander type baan en werkomgeving.

Jezelf zijn op je werk

Zet jij ook een masker op als je naar je werk gaat en mag dit masker thuis weer af? En wil je dit niet meer? Wil je gewoon helemaal jezelf kunnen zijn op je werk?
Misschien kan loopbaanadvies jou ook helpen. Helpen om te gaan werken zonder masker. Om gewoon helemaal jezelf te zijn op je werk. Meer informatie over loopbaanadvies vind je hier.

๐˜ฟ๐™š ๐™๐™ž๐™š๐™ง๐™—๐™ค๐™ซ๐™š๐™ฃ ๐™—๐™š๐™จ๐™˜๐™๐™ง๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ ๐™ฅ๐™š๐™ง๐™จ๐™ค๐™ค๐™ฃ๐™จ๐™œ๐™š๐™œ๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ๐™จ ๐™ฏ๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™ค๐™ข ๐™ฅ๐™ง๐™ž๐™ซ๐™–๐™˜๐™ฎ๐™ง๐™š๐™™๐™š๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™ก๐™š๐™™๐™ž๐™œ ๐™œ๐™š๐™–๐™ฃ๐™ค๐™ฃ๐™ž๐™ข๐™ž๐™จ๐™š๐™š๐™ง๐™™.