Het jaar 2023 nadert zijn einde.

Ik kijk altijd even terug; wat was er allemaal het afgelopen jaar, wat was leuk, wat was niet leuk, wat was lastig en wat ging moeiteloos?

Wat mij helpt om dingen te duiden voor mijzelf, is om mijn kernwaarden als basis te nemen.

Nou, daar ga ik:
Mijn eerste kernwaarde is vrijheid. Daar werd begin 2023 aan getornd met mijn gezondheid. Ik bleek (na allerlei onderzoeken waaraan ook aan nare ziektes werd gedacht 😟) spierreuma te hebben. Ik had er nog nooit van gehoord. Het hele jaar prednison geslikt met een afbouwschema. Nu klaar met prednison en ik hoop dat het wegblijft. Ik had allerlei plannen, maar dat lukte niet door de pijn en moeheid.
Levensles: gezondheid is echt het ALLERbelangrijkste, want zonder dit, ben en kun je niks. 🍀
In dit jaar ben ik ook voor aantal opdrachtgevers (dus geen particulieren) gaan werken. Ook toen heb ik nagedacht over mijn vrijheid. Want kan ik nog wel mijn eigen ding doen? Want anders kan ik het niet.
Levensles: blijf altijd je eigen ding doen, dan ben je op je best.

Mijn tweede kernwaarde is passie/gedrevendheid. En dat zit in; er echt voor gaan. Goede kwaliteit leveren. Geen half werk. En ook hier liep ik tegenaan: te veel klanten en dus te weinig tijd. En mijn “goede kwaliteit” liep gevaar. Niet makkelijk, maar toen heb ik een wachtlijst aangemaakt en dat liep veel beter.

Mijn derde kernwaarde is compassie. Dit gaat over er echt voor de ander en mezelf zijn. De ander en mezelf echt horen en écht zien. Dit kan bij mij alleen als ik daar ook de rust voor heb. Dit jaar ben ik begonnen met tijden van rust inbouwen in mijn agenda en dit ook te zien als werk en niet als nietsdoen. En dit leidt overigens ook tot meer creativiteit! 💡

Mijn vierde kernwaarde is avontuur. Veel afwisseling; nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken op de wereld ervaren. Dat is dit jaar zeker gelukt! 🏝

Mijn vijfde kernwaarde is humor. Ik houd van lachen, geinen, een beetje klieren met elkaar en vooral ook relativeren. 😎

En hiermee wil ik ook het jaar afsluiten. Met de kernwaarde humor; het leven niet zo zwaar nemen.
Want weet je, een gemiddeld persoon in Nederland leeft maar 4200 weken. 4200 weken! Ik word over 3 weken 57, dus ik heb nog maar 1236 weken over, als ik die 80,8 jaar haal.

Wat ik een ieder wens is, dat je gaat doen waar jij écht blij van wordt.
Je veel minder zorgen maakt over wat de ander van je vindt (die zijn toch niet met jou bezig 😉) en veel lachmomenten.
Kijk naar wat je allemaal wél hebt en wees daar dankbaar voor.
En vooral: houd de regie over jouw leven. Want alleen jij weet wat goed voor jou is. Niemand anders. Alleen jij!

Een heel gelukkig, gezond 2024!

(Selfie na het sporten; sporten maakt mij ook blij😃)