Marleen (28 jaar) vroeg zich af of dit nu alles was in haar werk. “Ik ben goed in mijn werk, maar het geeft mij steeds minder voldoening. Ik raak steeds minder geïnspireerd en denk steeds vaker: is dit nu alles?” Marleen werkt als Executive Assistant. Haar managers vinden dat zij dit goed kan en iedereen is dan ook heel tevreden over Marleen. Alleen Marleen zelf niet.

We doen maar wat
We zijn ooit begonnen met werken, zonder dat wij wisten wat onze oorspronkelijke drijfveren en kwaliteiten zijn. Natuurlijk trok iets je aan in die baan. Vaak is dit een klein aspect van de baan. Voor de rest van de taken zetten we ons schrap en klaren we de klus. We worden er nog goed in ook. Anderen zeggen dat je dit zo goed kan en jij, jij gaat geloven dat dit je talenten zijn. Zo gebeurde dat ook bij Marleen.
Talenten-Baan-Checklist®
Het moment dat je weet wat je oorspronkelijke drijfveren, kwaliteiten en activiteiten die je voldoening geven, zijn, is ook het moment dat je je huidige baan tegen deze checklist kunt leggen. In één oogopslag kun je zien wat je mist in je huidige baan en wordt het helder wat er wél nodig is om tot een baan met voldoening te komen.

#loopbaanadvies #loopbaancoach #werken #talenten