Ontdek jouw talenten

Hoe ontdek je jouw ware talenten?

In deze video wordt kort uitgelegd, hoe het ontdekken van je talenten helpt bij je keuze voor de baan of studie, die bij jou past.

Het ontdekken van je ware talenten volgens een unieke persoonlijke methode

Het ontdekken van je ware talenten kan best lastig zijn. Ondanks dat je ermee bent geboren, zijn ze je namelijk niet altijd bekend of ben je je er niet bewust van. Dat kan komen doordat sommige van je talenten, bijvoorbeeld door de druk van je omgeving, ontmoedigd of zelfs afgeleerd zijn. Daardoor zijn deze talenten “uit het zicht” geraakt.

Maar hoe krijg je deze blijkbaar toch aanwezige talenten dan naar boven om de studie of baan te kiezen die naadloos bij je past?

 

 

“Wat ik heel leuk vond,
was om terug te gaan
naar mijn jeugd.

Daar liggen de
aanknopingspunten
voor mijn drijfveren
en talenten!”

– Patricia, 30 jaar

talenten

 

Teruggaan naar je kindertijd

Een kind is tot ongeveer zijn 10e levensjaar volledig zichzelf. Het gaat alleen bij zichzelf te rade als hij mag kiezen wat hij in zijn vrije tijd het allerliefste doet. Zijn keuzes worden nog niet beïnvloed door de culturele en sociale normen en waarden van zijn omgeving.
Daarom gaan we kijken naar wie je vroeger als kind was, wat je toen heel leuk vond en de reden waarom. En daarin liggen jouw drijfveren (dit zijn jouw behoeften die jou aanzetten tot actie) en talenten verscholen.

Het is opvallend hoeveel makkelijker het kiezen van een studie of een baan is, als er eerst inzicht is verworven in jouw ware talenten. Dat komt omdat deze keuze niet is gebaseerd op testen of vragenlijsten, maar een uitvloeisel is van wie jij in essentie bent. De baan of studie valt dan helemaal samen met jouw talenten. Met de talenten die jij over jezelf hebt ontdekt.

Jouw talenten haal je niet uit een test, jouw talenten haal je uit jou.

 

Maak een gratis afspraak voor informatie over studiekeuzeadvies, loopbaanadvies of coaching

Wil jij ook mijn unieke methode inzetten om te weten in welke studie of baan jouw ware talenten het best tot hun recht komen? Of heb je behoefte aan coaching om je doelen te bereiken?
Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.