Studiekeuzeadvies

Op een relaxte en begrijpelijke manier een juiste studiekeuze maken. Met de geruststelling dat het goed komt. 

Voor wie?
Voor jongeren van 16 tot 25 jaar die gemotiveerd zijn het allerbeste uit zichzelf te halen en graag willen weten welke studie het beste bij hen past.

Hoe pakken we dit aan?
Ik maak gebruik van een studiekeuze traject dat bestaat uit specifieke interviews en verschillende werkvormen speciaal gericht op jongeren.

Op een heldere en overzichtelijke manier leg ik aan je uit wat we gaan doen en waarom, zodat het voor jou duidelijk is hoe het traject werkt. Klanten zeggen over mij dat ik empathisch, praktisch, stimulerend en doelgericht ben.

Het traject bestaat uit drie gesprekken van ongeveer anderhalf uur per gesprek. Het wordt duidelijk wat jouw kwaliteiten zijn, wat jij belangrijk vindt en waar jij goed in bent. Op basis van deze informatie zie je duidelijk, aan welke voorwaarden een studie voor jou moet voldoen. Je gaat daarmee inzien dat bepaalde studies bij jou passen en andere studies absoluut niet. We komen uiteindelijk samen tot zo’n drie studies die goed bij jou passen. Ook kijken we dan naar praktische zaken, zoals toelatingscriteria, kosten, op kamers, etc. Hieruit maak jij vervolgens je optimale studiekeuze. Je maakt dus een keuze op basis van wie je bent en wat praktisch haalbaar is. En dat voelt dan ook logisch en stevig voor je aan. Het geeft je vertrouwen dat de studie die je hebt gekozen ook écht bij jou past.

Alle informatie wordt vastgelegd in een overzichtelijk document en wordt aan je overhandigd na het traject.

Nadat je jouw studiekeuze hebt gemaakt, zou ik het heel leuk vinden om contact te houden en over je ervaringen met jouw studie te horen.

Wat kost het?
Prijs is op aanvraag. 

Op welke locatie?
In Amstelveen. Wanneer je buiten Amstelveen woont, kan ik ook naar jou toekomen. Ook is er de mogelijkheid om het traject online te doen. 

Wat levert het je op?
Naast dat je weet welke studie het beste bij je past, heb je ook een goed inzicht in jezelf gekregen. Dit inzicht helpt je ook later bij het maken van andere keuzes, zoals bij het kiezen van een voor jou perfecte baan.