Voor ouders

Als je kind de juiste studie kiest, voel jij je ook opgelucht!

Om tot een goede studiekeuze te komen, adviseren scholen dat je met je zoon of dochter gaat praten over zijn/haar passies en interesses. Ook de focus van de testen op school ligt vaak op dit niveau. Wanneer je zoon of dochter zo’n gesprek al überhaupt met jou zou willen hebben, vraag je jezelf als ouder ook af hoe je deze informatie vervolgens kan vertalen in een studiekeuze.

Dit is bijna onmogelijk!

Open dagen bezoeken?

Ook adviseren scholen om naar allerlei open dagen van verschillende studies te gaan. Je hoopt hiermee dat je zoon of dochter in ieder geval over één studie enthousiast zal worden. Of op zijn minst één studie “best aardig” zal vinden.
Ook dit blijkt in de praktijk lastig te zijn en dat is begrijpelijk. Want waar moet je beginnen met het grote aanbod aan studies? Je gaat naar iets op zoek, terwijl je niet weet wat de zoekcriteria zijn. En je voelt bovendien de druk, dat er vanwege inschrijving en deadlines wel een keer een keuze moet worden gemaakt.

“Miranda heeft onze zoon
fantastisch op weg
geholpen in zijn
studiekeuze.
We zijn heel blij met
het resultaat.”

– Peter, een opgeluchte vader

studiekeuzeadvies

Studiekeuzeadvies voor een logische keuze

Dit kan beter, sneller en vóóral leuker!

Bovenstaande zoektocht is namelijk de omgekeerde volgorde van een studiekeuze.
Want wat zou het fijn zijn, wanneer je eerst weet wat de zoekcriteria van deze studiekeuze-zoektocht zijn. Dat je weet aan welke voorwaarden een studie moet voldoen die naadloos aansluit bij je zoon of dochter. Dat zij een studie kiezen waarvan je weet dat dit helemaal klopt. En ook: waar je zoon of dochter zich helemaal happy bij voelt.

Hoe fijn zou dat zijn!

Gelukkig is dit mogelijk!
Het studiekeuzeproces kan veel korter zijn. Maar ook leuker
en relaxter, omdat je weet dat het goed gaat komen.