Dit ben ik. 21 jaar oud en net terug van mijn HEAO-stage in Amerika. Ik had daar de tijd van mijn leven. Maar mijn werk tijdens de stage werd beoordeeld met een “average”.

De manager die mij moest beoordelen schreef letterlijk: “Miranda’s interpersonal/business relationships tend to lean more towards the personal than the business, but with more experience and maturity should diminish.” Mijn persoonlijke interactie moest dus verminderen volgens hem. PATS. Ik voelde mij toen teruggeworpen naar mijn schooltijd.

Terug naar mijn schooltijd

Tijdens mijn schooltijd kregen mijn ouders vaak te horen dat Miranda veel praatte en anderen van het werk hield. Dit was natuurlijk nooit mijn bedoeling. Maar het was duidelijk: als ik weer ging praten dan kreeg ik straf. Vanaf toen ben ik persoonlijke interactie op school en later ook op de werkvloer gaan zien als iets wat niet gewaardeerd wordt. Dat het werk altijd voor het persoonlijke contact gaat.

Mijn authentieke talenten

Totdat ik een aantal jaren geleden tijdens een talenten-opleiding terugging naar mijn kindertijd. Ik las beoordelingsboekjes van de juf op de kleuterschool en zij schreef: “Miranda ondersteunt graag andere kinderen en maakt graag een praatje met de juf.” Zouden dit talenten van jou kunnen zijn?, vroeg de trainer.
YES!! En toen vielen de kwartjes. Deze talenten zijn mijn grootste talenten. En dit had ik nooit zo gezien. Ik was het eerder als iets slechts gaan zien dan dat ik hier iets mee zou moeten doen.

Ontdekken van jouw échte talenten

Mocht je tijdens je vakantie over je baan zijn gaan twijfelen, kijk dan eens in die beoordelingsboekjes van toen je op de basisschool zat. Misschien vind je wel één van je grootste talenten! En kijk dan ook naar iets wat als negatief werd beoordeeld; hierin schuilt wellicht ook één van jouw grootste talenten die je nog niet ontwikkeld hebt!

Mocht je willen ontdekken wat jouw authentieke talenten zijn? Kijk dan dit filmpje en zie hoe ik dat doe. Of bel me even op 06 1534 7434 dan kan ik dit persoonlijk toelichten.