“Het klinkt als een wonderboy,” merkte ik op. Mike, 28 jaar, zuchtte en antwoordde: “Maar de laatste tijd voelt het helemaal niet zo.”

Mike is zo’n persoon die overal goed in is. Hij rondde het gymnasium af met hoge cijfers, speelde in het hoogste voetbalelftal, excelleerde in tennis, was populair bij de meisjes en heeft nu een topbaan bij een grote bank. Op het eerste gezicht lijkt alles voor hem op rolletjes te lopen. Maar van binnen voelt het anders.

De laatste tijd ontbreekt het hem aan motivatie, voelt hij zich vermoeid en wordt hij overladen met negatieve gedachten. Hij herkent zichzelf niet meer. Het voelt echt niet oké, bekende hij.

Wat willen anderen van mij?

Mike wordt altijd geprezen voor zijn prestaties, maar hij beschouwt het als oppervlakkig. “Soms voel ik me helemaal niet goed, maar dat laat ik niet merken, omdat mensen dit nooit van mij horen en het niet zullen begrijpen,” zei hij. Zo raakte Mike langzaam maar zeker steeds verder verwijderd van zijn ware zelf. Als ik hem vraag wat hij belangrijk vindt, waar hij naar verlangt, heeft hij geen idee.

Zijn focus ligt volledig op anderen. Wat willen zij? Maar wat wil Mike eigenlijk zelf? Hij weet het niet.

Wat wil ik nu zelf?

Wat vaak hierbij helpt, is teruggaan naar de tijd waarin je je nog niet druk maakte over wat anderen van je vonden. Voor Mike was dat rond zijn zevende jaar. Wat deed hij toen graag? Toen we die vraag echt vanuit hemzelf beantwoordden, ontdekten we dat hij genoot van rustige bezigheden, niet altijd in gezelschap van anderen en niet altijd actief. Hij vond het bijvoorbeeld heerlijk om op zijn rug in het gras te liggen en naar de wolken te staren. Simpelweg wegdromen.

Het lijkt me heerlijk om dat weer eens te kunnen doen. Helemaal wegdromen. Dat is de eerste stap die hij gaat zetten. De eerste stap die hem weer in contact zal brengen met zijn ware zelf.

Want als je start met behoeften die uit jouw ware zelf komen, ga je je steeds beter voelen. Gegarandeerd!🎇

Wil jij net als Mike je energieker en prettiger gaan voelen? Dan is coaching iets voor jou. Meer informatie? Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op.

*𝘿𝙚 𝙝𝙞𝙚𝙧𝙗𝙤𝙫𝙚𝙣 𝙗𝙚𝙨𝙘𝙝𝙧𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙠𝙡𝙖𝙣𝙩𝙜𝙚𝙜𝙚𝙫𝙚𝙣𝙨 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙤𝙢 𝙥𝙧𝙞𝙫𝙖𝙘𝙮𝙧𝙚𝙙𝙚𝙣𝙚𝙣 𝙫𝙤𝙡𝙡𝙚𝙙𝙞𝙜 𝙜𝙚𝙖𝙣𝙤𝙣𝙞𝙢𝙞𝙨𝙚𝙚𝙧𝙙.

#stress#coaching#genz#millennials#gotalentpro#behoeften#therealyou